Rickard

Manuell svarvare
Jobbat på Larssons i 40 år
Bor i Kävlinge

Hur hamnade du på Larssons?

Jag tillhör ju släkten så det kom naturligt. Henrik såg att jag hade handlag så jag gick en utbildning och började jobba samtidigt. Jag har varit här i hela mitt yrkesliv och längtar inte någon annanstans.

Vad är så roligt med manuell svarvning?

Det är ett riktigt hantverk och jag gillar att pyssla med händerna. Man måste vara i nuet och ha full fokus för att det inte ska bli fel. Tyvärr är väl vi manuella svarvare ett utdöende släkte.

Hur har ditt jobb utvecklats på 40 år?

Själva maskinerna är i stort sett desamma, men mätningen har blivit digital. Kraven är större än förr på att producera snabbt, men det tycker jag bara är kul. Jag gillar utmaningar.

Varför skulle du rekommendera att jobba på Larssons?

Det finns bra möjligheter att utvecklas och lära sig nytt för den som vill. Vi är ett lag och jobbar i hela kedjan, inte på ett löpande band med ett litet moment.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of this website. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.